Corona coronavaccin nieuws huisarts dokter tuindorp oostzaan orion
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Orion
Orionplantsoen 1A 1033 VG
Amsterdam, Tuindorp Oostzaan

Coronavaccinatie nieuws

Maandag 12 juli 2021

QR code aanmaken

Coronacheck app

Praktische problemen en oplossingen bij het maken van een QR code

 


Mensen die één prik van AstraZeneca hebben gehad, krijgen de keuze of zij voor de tweede prik weer AstraZeneca willen of het vaccin van Pfizer. Mensen die de voorkeur geven aan een tweede prik met Pfizer, kunnen vanaf 16 juli de GGD bellen om een afspraak te plannen.


Maandag 7 juni 2021

Op vrijdag 18 juni tussen 14.15 en 17.30 worden de mensen die via ons de eerste coronavaccinatie hebben gehad voor de 2e keer gevaccineerd in de Bethelkerk, Plejadenplein 44.

Belangrijk! Neem uw uitnodiging mee + uw coronavaccinatie kaart die u van ons de 1e keer hebt gehad.

U krijgt een uitnodiging/brief per post. In deze brief staat uw definitieve tijdslot. Hou alstublieft zo veel mogelijk uw tijd aan, omdat wij een strakke planning hebben. Lukt het echter niet om op de afgesproken tijd te komen, dan mag u op vrijdag 18 juni tussen 12.00 en 17.30 komen (met brief!). De wachttijd kan dan langer zijn.


Vanaf  zaterdag 5 juni krijgen 60-plussers die nog niet zijn gevaccineerd opnieuw een uitnodigingsbrief voor coronavaccinatie met Moderna/Pfizer via de post.  Doel is de mensen die nog niet zijn gevaccineerd te bewegen om alsnog een vaccinatie te halen. Het maken van een afspraak bij de GGD is alleen mogelijk voor mensen die nog geen enkele vaccinatie hebben gehad. https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/06/01/herhalingsoproep-voor-coronavaccinatie-bij-60-plussers

Twijfelt u nog over een corona vaccinatie? Via de coronavaccinatie keuzehulp zet u alles op een rij.  coronavaccinatie-keuzehulp

Wij doen ons uiterste best om de steeds wijzigende berichten over vaccinaties door te geven. Wij hebben hier geen invloed op en worden vaak (te) laat geïnformeerd. Wij hopen op uw begrip.


2e vaccinatie corona

Ook wie langer dan een half jaar geleden corona heeft gehad, heeft maar één vaccin nodig om beschermd te zijn tegen corona.

Aan een adequate registratie in het huisartsen informatie systeem wordt nog gewerkt.

Met één vaccin al beschermd na doorgemaakte Covid-infectie


Vaccinatie registratie

Toestemming voor de registratie van uw vaccinatiegegevens is vrijwillig. Klik op de link voor meer informatie over de registratie van uw vaccinatiegegevens. Ook als u uw gegevens niet laat registreren kunt u een coronavaccinatie krijgen.

Het voordeel als u akkoord gaat met het delen van uw vaccinatiegegevens met het RIVM is dat u (in de toekomst) landelijk een coronapaspoort kan regelen.

Het gele vaccinatiepaspoort

Het gele vaccinatiepaspoort heeft geen officiële status als het om de covid-vaccinaties gaat. Bij het zetten van de vaccinatie geven huisartsen patiënten een registratiekaartje mee, met daarop een sticker met de informatie over het vaccin dat ze hebben ontvangen. Als patiënten dat willen en al een vaccinatiepaspoort hebben, kan die sticker ook in het vaccinatiepaspoort worden geplakt, of patiënten bewaren het hele kaartje zelf in het vaccinatiepaspoort. Dat was al zo de afgelopen maanden en dat blijft zo. Bij het plakken van de sticker in het vaccinatiepaspoort is een paraaf van de arts voldoende. Het zetten van een stempel is niet noodzakelijk. Het maakt voor de waarde van het vaccinatiebewijs niet uit.

 


Dinsdag 13 april 2021

Wij krijgen veel vragen over de coronavaccinatie, waardoor er lange wachtrijen aan de telefoon ontstaan.

Het ministerie van volksgezondheid heeft op donderdag 8 april laten weten dat het coronavaccin van AstraZenica alleen nog mag worden ingezet bij mensen van 60 jaar en ouder.

Er is op dit moment niet bekend wanneer mensen onder de 60 jaar worden gevaccineerd. Er is ook niet bekend wanneer mensen onder de 60 met hoog risico gevaccineerd kunnen worden.

Dit besluit wordt de de overheid genomen.

Wilt u meer informatie over de coronavaccinatie bel dan: 0800-1351.  Of kijk op coronavaccinatie.nl of  Thuisarts.nl/corona

 


 

06-04-2021: Als u op de volgende link klikt kunt u veel informatie vinden over de corona vaccinaties.

Ik denk erover om een prik tegen corona te halen

Coronavaccinatie

Het ministerie van VWS heeft besloten om per 2 april het vaccineren met het coronavaccin van AstraZeneca tijdelijk stop te zetten voor mensen jonger dan 60 jaar (geboren in 1961 of later). Op dit moment geldt dit besluit t/m woensdag 7 april.

De huisartsenpraktijk heeft (op verzoek van de overheid) op dit moment de volgende patiëntengroep uitgenodigd om een coronavaccinatie te halen:

  1. Alle personen geboren in 1956 t/m 1960.
  2. Patiënten met het syndroom van Down geboortejaren 1946 t/m 1960.
  3. Patiënten met morbide obesitas (BMI >40) geboortejaren 1946 t/m 1960.

Niet-mobiele thuiswonende patiënten (geboortejaar 1960 of eerder) die niet in staat zijn, met of zonder hulp, naar een vaccinatielocatie (zoals de GGD of huisartsenpraktijk) toe te gaan.

De datum en het tijdstip van de vaccinatie is te vinden in de uitnodiging.

We kunnen ons voorstellen dat mensen die gevaccineerd zijn met AstraZeneca vragen hebben. U kunt hen verwijzen naar berichtgeving op coronavaccinatie.nl. Ook kunnen mensen bellen met het landelijk publieksinformatienummer 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur).

Wij weten niet wanneer andere patiënten aan de beurt komen voor vaccinatie. Dat bepaalt de overheid.