Praktijkinformatie – Huisartsenpraktijk Orion – Amsterdam, Tuindorp Oostzaan
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Orion
Orionplantsoen 1A 1033 VG
Amsterdam, Tuindorp Oostzaan

Praktijkinformatie

Hieronder vindt u alle relevante informatie over de praktijk. Wij proberen ons zoveel mogelijk te houden aan gemaakte afspraken. Als u dat ook doet zullen we u optimaal van dienst te kunnen zijn.

Spoedgevallen
Bij spoedgevallen draait u ons reguliere nummer (020 6315351) en kiest dan voor optie 1. U krijgt dan direct een van de medewerkers aan de telefoon. Let op: gebruik deze optie alleen bij echte spoed!
Bij een levensbedreigende situatie kunt u natuurlijk ook 112 bellen!

Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u direct naar de praktijk komen. Als u van tevoren kunt bellen houden wij alvast rekening met uw komst. De praktijk is geopend op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur.

Openingstijden
De praktijk is iedere werkdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Telefonisch zijn wij bereikbaar van 08.00 tot 11.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur.
Wij lunchen van 12.30 tot 13.00 uur. De balie is dan ook gesloten.
Tussen 11.00 uur en 13.00 uur krijgt u een bandje te horen. Op die momenten hebben wij overleg en heeft de assistente haar eigen spreekuur.
Uiteraard kunt u ons ingeval van spoed bereiken via de optie 1 nadat u het praktijknummer heeft gebeld.

Buiten kantooruren belt u 088 00 30 600 en wordt u doorverbonden met de dienstdoende huisarts op de Huisartsenpost Noord

Afspraken
Het spreekuur wordt gehouden op iedere werkdag. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken. Bij het maken van een afspraak kan de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan. U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen 08.00 tot 11.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Telefonisch overleg
Als u telefonisch overleg met een van de huisartsen wilt kunt u dit aan de assistente doorgeven. U wordt dan dezelfde dag teruggebeld.

Meer tijd
Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.

Huisbezoek
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Afspraak afzeggen
Belt u ons tijdig als u verhinderd bent?

Tips voor het spreekuur
1. Als u met een probleem bij een van de huisartsen bent geweest is het handig om bij een vervolgafspraak met dezelfde huisarts contact op te nemen. U hoeft dan niet opnieuw uit te leggen wat er aan de hand is terwijl de huisarts een vollediger beeld krijgt en u daardoor beter van dienst kan zijn.

2. Door vast na te denken over de volgende vragen kunnen wij u maximaal helpen:
– Hoe ziet uw probleem eruit? Sinds hoe lang, welke verschijnselen, wat voor last levert het op?
– Maakt u zich ongerust? Wat spookt er misschien door uw hoofd?
– Wat wilt u graag? Onderzoek, uitleg, medicijnen (of juist niet), geruststelling?

Herhaalrecepten
U komt via ons praktijknummer 020 6315351 in een keuzemenu. Kies daar optie 2 om uw herhaalrecepten in te spreken.
U kunt ook uw recepten online bestellen. Zie de button op onze website rechtsboven. U dient zich eenmalig aan te melden en te registreren waarna u in een gegarandeerd veilige patientenomgeving uw medicatie kunt aanvragen.
De apotheek heeft 2 dagen nodig om de herhaalrecepten klaar te maken, houd hier rekening mee.

Uitslagen
Bel voor uitslagen van bloed- ,urine-, of röntgenonderzoek tussen 08.00 tot 11.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur. Uw uitslagen kunt u ook zelf bekijken als u zich heeft aangemeld voor de patiëntenomgeving.

Praktijkassistentes Anneke en Alda.
De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook dagelijks bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek.

U kunt bij de assistente verder terecht voor:

herhaalrecepten
het meten van de bloeddruk
aanstippen van wratten
verbinden van wonden
oren uitspuiten
hechtingen verwijderen
zwangerschapstest
urine onderzoek
diabetes- en Hb-controle
uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
vaccinaties
zwachtelen en tapen
verstrekken van informatiefolders
Maak hiervoor telefonisch een afspraak, op werkdagen tussen 08.00 tot 11.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Praktijkverpleegkundigen
Elly Winter is klaar met haar opleiding tot praktijkondersteuner. Elly heeft op donderdag en vrijdag haar eigen diabetes en hart-en vaatziekten spreekuur.
Ria Groot (gespecialiseerd verpleegkundige) houdt elke dinsdag copd- en astmaspreekuur. Ook zij maakt zelf de afspraken met u.

Avond/nacht/weekenddienst
Huisartsenpost/doktersdienst
De waarneming ’s avonds, ’s nachts en in het weekend is geregeld door de Huisartsenpost Noord (www.huisartsenpostenamsterdam.nl) in Amsterdam. Op de Huisartsenpost, sinds maart 2016 gevestigd in het BY Ziekenhuis, bereikbaar via de ingang van de Eerste Hulp, werken alle huisartsen uit Amsterdam Noord en Landsmeer samen.

Openingstijden
Iedere werkdag na 17.00 uur en in weekenden en op feestdagen is de huisartspost geopend. Belt u eerst voor u hier naartoe gaat. Het telefoonnummer is: 088 00 30 600.
Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand.

Adres huisartsenpost
Huisartsenpost Amsterdam Noord, Statenjachtstraat 1 (volg route naar Eerste Hulp).